Több, mint egyévtizede
a második otthonunk

Több, mint egy évtizede az életünk meghatározó része a Kertvendéglő. Megéltünk már költözést, bezárásokat, újranyitásokat, egy világjárványt, de mindezek nem, hogy elvették volna a kedvünket, inkább erőt adtak a folytatáshoz.

A történetünk 2012-ben indul, amikor Krisztián, a férjem átvette a PalotaMix Pizzéria és Étterem néven futó helyet. Nem csak a név, a házszám sem egyezett a mostanival: kb. 200 méterrel arrébb, a Kossuth u. 5. szám alatt találták volna meg anno, ha ebédelni vagy vacsorázni szerettek volna a PalotaMix-ben.

A férjem egy távolabbi rokonának a tulajdonában volt hajdanán Rákospalotán a Palotagyöngye. Akkoriban a leghíresebb helyi étterem volt, mindenki ott akart ebédelni és vacsorázni, mellette pedig mulatni is kicsit az élőzene ritmusára. A hely tisztelete és értékének megtartása miatt döntött Krisztián az éttermünk átnevezésén, elengedve a PalotaMix-et. A Palotagyöngye Étterem és Pizzéria nem csak új nevet, de új lendületet is nyert.

Magyaros fogások, a drága kollégánk, „mindenki Lehelje” készítette isteni pizzák, sok-sok kedves emléket nyújtó családi rendezvény, nyáresti borozgatások és baráti beszélgetések töltötték meg minden nap élettel a teraszt és a belső teret. Életünknek ezen szakasza azonban néhány éven belül véget ért, a helyet egy felső döntés miatt át kellett adnunk.

Tulajdonosok

Új kezdet

Akkoriban a jelenlegi helyünkön a Piros bárunk üzemelt. Nehéz döntés volt, de beláttuk, hogy az étterem volt az életünk, így átköltöztettük a bár helyére, hogy új fejezetet nyissunk. Akkor meg nem tudtuk, hogy nagyon nehéz év(ek) elé nézünk. A helyszín méretének bővítése, az átalakítások, a jellegének az átstrukturálása időbe telt, de szépen lassan minden a helyére került, és Vendégeink is gondolkodás nélkül az új cím felé vették már az irányt.

Időközben elkészült a kertünk is, ekkor kapta meg a Kertvendéglő utótagot szeretett helyünk.

Majd következett másfél évnyi zárva tartás a COVID miatt, ami mostanra már csak egy nehéz emlék.

Minden nap azon munkálkodunk, hogy egy kicsivel mindig jobbat nyújtsunk. A belső teret, a teraszt és a kertet is folyamatosan csinosítjuk, az ételeinket tökéletesítjük. Célunk, hogy egy családias, biztonságos térben érezze jól magát a Vendég, aki kellemes élménnyel távozik.

Török Szonja,

Tulajdonos

Nyitva tartás

Vasárnap – Szerda: 11.30 – 20.00

Csütörtök – Szombat: 11.30 – 22.00

Kapcsolat

Cím

1151 Budapest, Fő út 10.

E-mail

info@palotagyongye.hu

Telefon

06 (1) 707 6715